Vliegenoverlast in de melkveehouderij

Vliegenoverlast in de melkveehouderij

Vliegen kunnen voor veel overlast zorgen, vooral in een warme zomer. Om overlast voor de dieren te beperken is het belangrijk op tijd in te grijpen. Ook hier is voorkomen beter dan genezen .... maar soms is het bestrijden nog de enige manier om vliegenoverlast in de stal tegen te gaan!

Vliegenoverlast in de melkveehouderij komt voor in heel Nederland en België. De eerste gevallen beginnen in mei en het seizoen loopt meestal door tot begin september. De meest voorkomende vliegen bij runderen zijn de: huisvlieg, steekvlieg, kleine steekvlieg, herstvlieg en de zweet/ bosvlieg.
 

Tips om overlast te voorkomen

De meest belangrijke over vliegenoverlast te voorkomen is en blijf: "voorkomen is beter dan genezen".
 
Een levenscyclus van een vlieg ligt tussen de twee weken en twee maanden. Een vrouwtjesvlieg legt in die tijd zo’n 600-700 eieren. Voorbeeld: als twee vliegen zich in april voortplanten, kan daar een populatie uit ontstaan van ruim 5,6 miljoen vliegen. Niet zo moeilijk om te bedenken dus welke enorme overlast door deze gigantische aantallen kan ontstaan, kortom vliegenoverlast!
 
Begin daarom op tijd met het bestrijden van vliegen om zo overlast in het hoogseizoen te voorkomen. Dit kan door het preventieve maatregelen en professionele bestrijding.
 

Professionele bestrijding

Een profesionele manier om vliegen overlast te voorkomen / te bestrijden om gebruik te maken van de Flybuster Vliegenval. De FlyBuster Vliegenval is gebaseerd op een innovatief gepatenteerd systeem, dat voortgekomen is uit een combinatie van internationale studies en onderzoeken. De vliegenval maakt gebruik van een zeer efficiënte, 100% natuurlijke vulling.

Het creëren van een no-flyzone
Het Flybuster principe gaat uit van de no-flyzone. Dit is een zone De bedoeling is om de vliegen weg te lokken van de zone die je vliegenvrij wilt hebben. Vervolgens worden de Flybuster vliegenvangers om de 10-15 meter van elkaar geplaatst rond de hele omtrek van het gebied. De bestrijding kan nu direct beginnen!

Waarom de Flybuster Vliegenval gebruiken?

Wij zijn enthousiast over ons product maar veel van onze klanten zijn dat ook. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom klanten kiezen voor een Flybuster Vliegenval:

  1. Effictief in gebruik: reduceert overlast van vliegen met 80-90%
  2. 100% natuurlijke vulling, milieuvriendelijk
  3. Kant-en-klare toepassing, herbruikbaar / navulbaar
  4. Eenvoudig in gebruik

Ook de Flybuster Professional online bestellen? Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig online!