Vliegenbestrijding voor de biologische Melkveehouder

  • Geplaatst op
Vliegenbestrijding voor de biologische Melkveehouder

Vliegenoverlast op een melkveebedrijf leid tot hygiëne problemen, stress en tot productievermindering
Het gebruik van emmers met een natuurlijke gist is een biologische wijze van vliegenbestrijding.

(Biologische) melkveehouders hebben nu een praktische oplossing. Flybuster lokstof met een vangemmer die makkelijk opnieuw gebruikt kan worden. Flybuster voorkomt de ontwikkeling van vliegen door ze weg te vangen.

Bestellen via internet en snel en makkelijk bezorgd per post. Voor een biologische bedrijf een passende oplossing om de vliegenoverlast aan te pakken.

Vliegenoverlast op een melkveebedrijf leid tot hygiëne problemen, stress en tot productievermindering. Het gebruik van emmers met een natuurlijke gist is een biologische wijze van vliegenbestrijding.

(Biologische) melkveehouders hebben nu een praktische oplossing. Flybusters lokstof met een vangemmer die makkelijk opnieuw gebruikt kan worden. Flybuckets voorkomt de ontwikkeling van vliegen door ze weg te vangen.


Bestellen via internet en snel en makkelijk bezorgd per post. Voor een biologische bedrijf een passende oplossing om de vliegenoverlast aan te pakken.

'Het was vorig jaar in de zomer door de langdurige hitte echt extreem. De koppen van de koeien en kalveren zaten voortdurend onder de vliegen en in de stal en wachtruimte zijn altijd wel wat voer en mestresten. Bij de kalveren zijn vliegen een bijzondere plaag, vooral als de dieren drinken, bij de emmers en drinkautomaten. Je wil ze graag wat extra voer geven, maar dat zit dan vaak meteen onder de vliegen.


De dieren worden door de niet aflatende aanwezigheid van vliegen onrustig en bij de melkkoeien in de melkrobot werden de melkbekers afgetrapt, met als resultaat veel onvolledige melkingen. Het is bekend dat vliegen ook ziektes kunnen overbrengen door de bacteriën die ze met zich meedragen.
‘de schade van vliegenoverlast groter is dan je denkt’


Flybuckets emmer
Plaats de emmers op een strategische plek. Na toevoeging van water zal de lokstof activeren en binnen 24-48 uur volledig actief zijn en vliegen in de omgeving van de emmers in grote getale aantrekken. De emmers zijn zo ontwikkeld dat de vlieg geen weg meer terug kan vinden en zijn ze vol met dode vliegen dan leeg maken en de resterende lokstof opnieuw van water voorzien voor een nieuwe periode. Meestal moet de lokstof na twee keer worden vernieuwd, maar daarvoor zijn handige verpakkingen met navullingen in sachets.


Op tijd beginnen
De lokstof kan rustig worden bewaard op een droge enigszins koele plaats, totdat het moment gekomen is om de emmers weer uit te zetten. Doe dat wel op tijd. Vroeg beginnen betekent dat minder vliegen eitjes gaan leggen en de plaag onder controle blijft. Daarbij mag u verwachten dat er aanzienlijk minder overlast op het bedrijf zal optreden.