• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoe werkt het?

Een vliegenplaag is behoorlijk irritant - of dat nu in de veehouderij, in paardenstallen of elders is. Maar wat erger is: vliegen kunnen ook problemen veroorzaken, bijvoorbeeld door de verspreiding van ziektes. Vliegen veroorzaken bovendien stress bij de dieren. Ook ontstaat vaak een verhoogde voedingsbehoefte door het bloedverlies door het toedoen van vliegen. De gevolgen laten zich raden: denk bijvoorbeeld aan verlies in groei en productie van melk, vlees en eieren. En ook de mens heeft er last van: boeren, werknemers en zelfs de buren.
 
De levenscyclus van een vlieg ligt tussen de twee weken en twee maanden. Een vrouwtjesvlieg legt in die tijd zo’n 600-700 eieren. Voorbeeld: als twee vliegen zich in april voortplanten, kan daar een populatie uit ontstaan van ruim 5,6 miljoen vliegen. Niet zo moeilijk om te bedenken dus welke enorme overlast door deze gigantische aantallen kan ontstaan.
 

Gedrag van de vlieg

Overdag zijn vliegen in gebouwen zoals stallen en loodsen op zoek naar voedsel. ’s Nachts verlaten ze deze ruimtes weer om op zoek te gaan naar een goede slaapplaats. Bij de overgang tussen dag en nacht zullen de vliegen aangetrokken worden door de geur van de Flybusters lokvloeistof. Om vervolgens door de ‘one way’-openingen de val binnen te vliegen, waaruit geen ontsnappen meer mogelijk is.

Om een optimale werking te garanderen moeten de Flybuckets op de juiste manier worden geplaatst. Aanbevolen wordt om de vliegenvangers in de luwte te plaatsen, op ongeveer anderhalve meter vanaf de grond.
 

Het creëren van een no-flyzone

Bepaal van tevoren hoe groot het gebied is dat vliegenvrij gemaakt moet worden: de zogenaamde no-flyzone. Zo kun je uitrekenen hoeveel Flybuckets er nodig zijn. De bedoeling is om de vliegen weg te lokken van de plek die je vliegenvrij wilt hebben. Vervolgens worden de vliegenvallen en -vangers 10-15 meter van elkaar geplaatst rond de hele omtrek van het gebied. De bestrijding kan nu direct beginnen!

Ook in kleine(re) tuinen kan een no-flyzone worden gerealiseerd. De Flybuckets kunnen bijvoorbeeld worden geplaatst op je gft-container, compoststapel of achter in de tuin aan de schutting.
 

Bestel hier de Flybuckets Vliegenval (geschikt voor agrarisch en professioneel gebruik)
Bestel hier de Flybuckets Garden (geschikt voor in de tuin, op het terras, op de camping, etc.)
 

Productvoordelen

  • Efficiënt: reduceert overlast van vliegen met 80-90%
  • 100% natuurlijk, geheel milieuvriendelijk
  • Eenvoudig in het gebruik: kant-en-klare toepassing, navulbaar