Vliegenbestrijding Agrarische bedrijven

  • Geplaatst op
Vliegenbestrijding Agrarische bedrijven

Werk je in de veehouderij, ben je manegehouder of woon je in het buitengebied en zoek je een goed middel voor vliegenbestrijding? Agrarische bedrijven en maneges in het buitengebied hebben vaak last van vliegenplagen. Een goede vliegbestrijding in stallen, maneges en loodsen is dan ook een belangrijk punt waar op de juiste manier actie op ondernomen moet worden. FlyBuster biedt daarvoor de beste oplossing.

Vliegbestrijding stallen

Als veehouder weet je als geen ander hoe vervelend een vliegenplaag is. Vliegen veroorzaken niet alleen stress bij je dieren, ze kunnen ook ziektes verspreiden zoals E. coli en Salmonella door het bij zich dragen van bacteriën en virussen. De gevolgen van een vliegenplaag kunnen groot zijn: lagere productie van melk en vlees, meer kosten bij de veearts en natuurlijk stress voor jou als veehouder. Helaas komen vliegenplagen het hele jaar voor bij een veehouderij en dat maakt bestrijding des te belangrijker. Heb je een melkveehouderij, kalverhouderij of varkenshouderij en ondervind je regelmatig last van een vliegenplaag? Dan is het hoog tijd voor een permanente oplossing!
 

Vliegenbestrijding maneges en paarden

Heb je te maken met een vliegenplaag in je manege en ondervinden je paarden daar veel last van? Ook dan is het van belang daar zo snel mogelijk iets aan te doen. Vliegen kunnen voor flinke oogontstekingen zorgen en betekenen altijd stress voor je paarden: die zijn continue bezig hun huid te beschermen en krijgen geen rust. Mest in een paardenstal trekt vliegen aan en daardoor ontstaat al snel het idee dat vliegenoverlast niet op te lossen is. Niets is echter minder waar: met de FlyBuster ben je in korte tijd van je vliegenoverlast af, zonder nadelige gevolgen voor je paarden.
 

Hoe werkt de FlyBuster vliegenvanger?

Wil je een vliegenplaag bestrijden of je stallen vliegenvrij houden? Dan is de FlyBuster vliegenvanger een perfecte keuze. Voor een goed effect is het van belang van tevoren te bepalen hoe groot het vliegen-vrije gebied moet zijn. De FlyBuster vliegenvangers plaats je vervolgens op tien à vijftien meter afstand rondom die zone, op vijftien meter afstand van elkaar. Je kunt de vallen het best in de luwte plaatsen, op anderhalve meter hoogte. Als de vliegen ’s nachts op zoek gaan naar een slaapplaats of ’s ochtends op zoek gaan naar voedsel zullen ze aangetrokken worden door de sterke geurende vulling en in de val kruipen. Zo worden je dieren direct verlost van een vliegenplaag.